In uitvoering: De Blaricummermeent eengezinswoningen

Blaricummermeent eengezinswoningen 1

In de Blaricummermeent is de bouw gestart van 31 eengezinswoningen in de deelgebieden B en C2.

9 eengezinswoningen
Deelgebied B in de Blaricummermeent is bijna af. De gemeente heeft Het Gooi en Omstreken gevraagd de laatste drie kavels te bebouwen om zo extra tegemoet te komen aan het tekort aan sociale huurwoningen in Blaricum. Op de drie kavels zijn korte rijtjes ontworpen van elk drie woningen. Zes woningen hebben een breedte van 5,1 meter en twee slaapkamers op de verdieping. Drie woningen worden 5,4 meter breed waardoor er drie slaapkamers op de verdieping passen. Alle woningen hebben een open keuken, voor- en achtertuin en een zolder met vaste trap en dakraam.

22 eengezinswoningen
Op een grote locatie in de hoek tegen Huizen aan (Deelgebied C2), komen langs de Floris V dreef vier rijtjes en aan de Erfgooiersdreef één rijtje eengezinswoningen. Vier blokken met vier woningen en één blok met zes woningen. Alle 22 woningen hebben een breedte van 5,1 meter met twee slaapkamers op de verdieping en een vaste trap naar zolder. Doordat de woningen twee slaapkamers hebben vallen ze in de doelgroep 1- en 2-persoons huishoudens en kunnen we ze met een betaalbare huur aanbieden. Een categorie waar het grootste tekort in is.

Gevels bepalen de uitstraling
De woningen hebben verspringende dakgoten. Bij de ene woning ligt de goot op het niveau van de 1e verdieping en bij anderen weer ter hoogte van de 2e. Er zijn kopgevels met een erker, maar ook met een lage goot, of juist weer met metselwerk tot in de nok. Door deze ontwerpmogelijkheden variŽrend in te zetten ontstaat er een speels en dorps karakter. De woningen passen bij elkaar maar zijn niet hetzelfde.

Globale planning
Begin 2017 is gestart met de bouw van de eerste woningen. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste woningen begin 2018 verhuurd worden.

Ontwerp
Het ontwerp is van Leijh, Kappelhoff, Seckel, Van den Dobbelsteen architecten uit Hengelo. MTD landschapsarchitecten heeft de architect bijgestaan in het ontwerp van de situaties.

Meer informatie
Zodra er meer informatie beschikbaar is over dit project dan vindt u dit op deze pagina. Meer informatie over De Blaricummermeent staat op www.deblaricummermeent.nl.