Nieuwsarchief

Het Gooi en Omstreken en Sherpa tekenen intentieovereenkomst 2e Oor Blaricummermeent

25-06-2018


Het Gooi en Omstreken en Sherpa hebben gezamenlijk het initiatief genomen huisvesting voor cliŽnten van Sherpa te ontwikkelen in De Blaricummermeent. Maandag 25 juni hebben de partijen hiervoor de intentieovereenkomst getekend. Hiermee onderstrepen Sherpa en Het Gooi en Omstreken het belang van de gezamenlijke ontwikkeling voor deze doelgroep.

 

Zorg en begeleiding
Het woongebouw zal gebouwd worden in deelgebied Ď2e Oorí in de nieuwbouwwijk De Blaricummermeent. Dit is het deelplan direct achter restaurant Bruis. Het gaat in totaal om dertig appartementen bestemd voor cliŽnten van Sherpa. De toekomstige bewoners krijgen hier de zorg en begeleiding die ze nodig hebben. Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019 en is de oplevering in 2020.

Samenwerking
Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, is blij met deze ondertekening. ĎAls woningcorporatie huisvesten wij mensen die extra hulp nodig hebben bij het vinden van een woning. We zijn daarom blij dat we samen met Sherpa een goede oplossing kunnen bieden voor deze doelgroep.í Henk Kouwenhoven, bestuurder Sherpa: ĎDe vraag naar geschikte woonruimte waar onze cliŽnten goed kunnen wonen is groot. We zijn blij dat we met deze intentieovereenkomst volwaardige huisvesting met veel eigen ruimte en een eigen appartement kunnen realiseren. En in de nabijheid een steunpunt waarop cliŽnten kunnen terugvallen.í