Energieverbetering

Erasmuslaan, Hilversum

De flat van Het Gooi en Omstreken aan de Erasmuslaan in Hilversum wordt volledig opgefrist en verbeterd. De werkzaamheden starten naar verwachting vanaf januari 2019.

Locatie 
De adressen die binnen het project worden meegenomen zijn de Erasmuslaan 87-241 (inclusief een bedrijfsruimte van Sherpa). 

Werkzaamheden 
De complete flat wordt groots aangepakt op het gebied van onderhoud, energieverbetering, leefbaarheid en uitstraling. Dit betekent dat de werkzaamheden zowel in de woning als daarbuiten plaatsvinden. Zo worden onder meer het dak, de gevels en de leidingen van water en Cv geïsoleerd. De galerijen worden voorzien van een verhoogde vloer en afgesloten voor mensen die niet in de flat wonen. Met een videofooninstallatie kunnen bewoners zien wie er bij de hoofdentree aanbelt. 

De balkons krijgen nieuwe hekken en een verhoogde vloer. De privacyschermen worden draaibaar gemaakt. Op die manier kunnen bewoners tijdens noodsituaties naar naastgelegen balkons vluchten. De twee liften die in de flat aanwezig zijn worden vervangen. De hoofdentree van de flat wordt geheel vernieuwd. De nieuwe pui is transparant en voorzien van brievenbussen aan de buitenzijde en een intercom. Op de foto is een impressie te zien van de situatie na de renovatie.

In de woningen wordt indien technisch noodzakelijk een badkamerrenovatie uitgevoerd. Daarnaast wordt het ventilatiesysteem vraaggestuurd gemaakt met vocht- en CO2-sensoren. Alle radiatoren worden voorzien van thermostatische kranen. Tocht- en kierafdichtingen bij kozijnen, ramen en deuren worden nagelopen en hersteld. 

Planning 
Start werkzaamheden: naar verwachting januari 2019
Verwachte oplevering: naar verwachting november 2019

Mate van overlast 

  • Vrijmaken van werkruimte
  • Geluid (hakken, boren, timmeren), ook van naastgelegen woningen
  • Stofvorming
  • Tijdelijk geen douche in de woning (bij eventuele badkamerrenovatie). Er is wel een douchewoning beschikbaar op de Erasmuslaan 203
  • Overdag zijn minder parkeerplaatsen beschikbaar
  • Meerdere dagen is toegang tot de woning nodig

Samenwerking 
Aan bouwbedrijf Van Dillen uit Culemborg is opdracht gegeven voor de uitvoering. 

Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Projectbureau via (035) 672 66 99. Op de pagina Veelgestelde vragen vindt u een overzicht met vragen en antwoorden over de energieprojecten en energieverbetering.

Wilt u meer weten over de doelstelling van Het Gooi en Omstreken? Hierover kunt u meer lezen op de pagina Energiebesparende maatregelen.Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media