Energieverbetering

Erasmuslaan, Hilversum

De flat van Het Gooi en Omstreken aan de Erasmuslaan in Hilversum ondergaat een ware metamorfose. De grootste veranderingen zijn de energieverbeteringen. Maar de leefbaarheid, veiligheid en uitstraling van de flat worden ook flink onder handen genomen.

Steeds ambitieuzer
De flat zou in eerste instantie alleen planmatig onderhoud krijgen en energiezuiniger worden, maar deze plannen werden steeds ambitieuzer. Tijdens de werkzaamheden ging het nieuwe Koersplan van kracht. Een belangrijk onderwerp hierin is dat bewoners langer zelfstandig en met plezier kunnen wonen. Er werd besloten deze punten alsnog mee te nemen. Zo worden bijvoorbeeld de galerijen verhoogd zodat bewoners gemakkelijk en zonder drempel de woning in en uit kunnen. Daarnaast worden de privacyschermen op de balkons draaibaar gemaakt. Op deze manier wordt het makkelijker om naastgelegen balkons te bereiken tijdens noodsituaties.

Binnenin de woning
In de woningen wordt, indien noodzakelijk, een badkamerrenovatie uitgevoerd. Daarnaast staat het up-to-date maken van de ventilatiesystemen met vocht- en CO2-sensoren op de planning. Ook krijgen alle radiatoren thermostatische kranen. En worden de tocht- en kierafdichtingen bij kozijnen, ramen en deuren nagelopen en hersteld.

De hoofdentree van de flat krijgt een geheel vernieuwde uitstraling. De nieuwe pui is transparant en volledig van glas. In de nieuwe hoofdentree komen de brievenbussen aan de buitenzijde en wordt een intercom geplaatst. Tot slot komen er twee nieuwe liften in de flat.

Veiligheid
Na rondvraag in de klankbordgroep bleek dat bewoners veiligheid ook erg belangrijk vinden. De galerijen worden daarom afgesloten voor mensen die niet in de flat wonen. Met een videofooninstallatie kunnen bewoners zien wie er bij de hoofdentree aanbelt. Dit zorgt voor een veiliger gevoel bij bewoners, want niet iedereen kan zomaar de flat binnenkomen.

Planning
De werkzaamheden zijn in januari 2019 gestart. Naar verwachting is de gehele verbouwing klaar in november van dit jaar.

Mate van overlast
Een verbouwing gaat vaak gepaard met overlast voor de bewoners. Het Gooi en Omstreken probeert dit uiteraard te minimaliseren. Toch kan het voorkomen dat bewoners last ondervinden van onderstaande:

  • Geluidsoverlast (hakken, boren, timmeren),
  • Stofvorming
  • Tijdelijk geen douche in de woning (bij eventuele badkamerrenovatie). Er is daarom een douchewoning beschikbaar gesteld
  • Overdag zijn minder parkeerplaatsen beschikbaar

Samenwerking 
Aan bouwbedrijf Van Dillen uit Culemborg is opdracht gegeven voor de uitvoering. 

Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Projectbureau via (035) 672 66 99. Op de pagina Veelgestelde vragen vindt u een overzicht met vragen en antwoorden over de energieprojecten en energieverbetering.

Lees hier het interview met projectleider Huib en bewoner Frans over de verbouwingen aan de Erasmuslaan.

Wilt u meer weten over de doelstelling van Het Gooi en Omstreken? Hierover kunt u meer lezen op de pagina Energiebesparende maatregelen.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media