Groot onderhoud

In uitvoering: Brinkweg in Hilversum

Aan de Brinkweg en omgeving in Hilversum voert Het Gooi en Omstreken groot onderhoud uit.

Locatie
De adressen die binnen het project worden meegenomen zijn:

  • Brinkweg 22-100
  • Kolenstraat 17-21B
  • Weversweg 29-53

Werkzaamheden
Per categorie is aangegeven welke werkzaamheden er worden uitgevoerd.

Kozijnen
Alle bestaande aluminium kozijnen worden vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. De schuiframen worden vervangen door naar binnen draaiende ramen. De aanwezige schuifpuien worden vervangen door een kunststof schuifpui.

Vernieuwen badkamer
Als een woning nog is voorzien van een oude badkamer worden deze binnen het project vernieuwd (optioneel). De bestaande granitovloer wordt verwijderd. De wanden en vloeren worden opnieuw betegeld. Leidingen worden uit het zicht weggewerkt en er wordt nieuw sanitair aangebracht. Verder hebben bewoners de mogelijkheid om de indeling van de badkamer te wijzigen.

Binnendeurkozijnen
Indien gewenst worden de aluminium binnendeurkozijnen en binnendeuren vervangen.

Ventilatiesysteem
Bij alle woningen wordt het bestaande ventilatiesysteem vervangen.

Trappenhuizen
In het project is opgenomen om alle trappenhuizen af te sluiten en te voorzien van een intercominstallatie en nieuwe brievenbussen. Bij sommige trappenhuizen is dit vrij eenvoudig door een kozijn voor het trappenhuis te plaatsen. In andere gevallen is het nodig om een uitbreiding voor het bestaande trappenhuis te plaatsen. In twee gevallen wordt het bestaande trappenhuis zelfs helemaal verwijderd. Op een andere plek wordt er vervolgens een nieuw trappenhuis gemaakt. In de bestaande trappenhuizen komen in veel gevallen extra ramen. De binnenzijde van het trappenhuis wordt in een lichte kleur geschilderd.

Galerijen
Bij alle galerijen wordt de bovenzijde van de galerijmuur vervangen. Hier komt een betonnen afwerking voor terug. Op de vloeren van de galerijen (2e verdieping) komt een fraaie vloertegel. De vloerafwerking van de galerijen op de 1e verdieping wordt niet aangepast (alleen gereinigd).

Balkons
In de bestaande balustrade van de balkons wordt een grote sparing gezaagd. In deze sparing komt een glazen hekwerk (semi-transparant). Het grindbeton aan de buitenzijde wordt vlak gemaakt en geschilderd. De bovenzijde van de balustrade wordt afgewerkt met een metalen profiel. In de plaats van de houten schuttingen komen glazen privacyschermen (matglas).

Gevels
Het bestaande metselwerk wordt gereinigd. De verkleurde beplating boven de kozijnen wordt vervangen.

Daken
De bestaande dakpannen en dakgoten worden vervangen. De afwerking van de dakkapellen aan de buitenzijde wordt volledig vernieuwd. Ook krijgen de dakkapellen een nieuwe uitstraling.

Bestrating
Bij de woningen op de begane grond komt er nieuwe bestrating aan de voorzijde (het gedeelte onder de galerij). Een stalen hek zorgt voor de afscheiding met de straat en tussen de woningen onderling.

Schilderwerk
Al het beton in de gevel (o.a. kolommen en betonbalken) krijgt een schilderbeurt. Ook de houten kozijnen naar de bergingen worden geschilderd.

Verlichting
In de trappenhuizen komt nieuwe (LED)verlichting. Dit geldt ook voor de verlichting naast de voordeuren en de algemene bergingsgangen. 

Planning
Naar verwachting is het totale project begin 2019 geheel afgerond.

Samenwerking

Aan de firma Van Dillen is opdracht gegeven voor de uitvoering.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bouwbureau via
(035) 672 66 99.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media