Nieuwbouw

In ontwikkeling: 90 betaalbare circulaire houten woningen op Brediusterrein in Muiden

Op 5 juli 2022 heeft wethouder Alexander Luijten samen met Arjan de Vries van Slokker Vastgoed de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 90 woningen op het Brediusterrein in Muiden. Het winnende plan (‘De Wandeling’) heeft als thema ‘samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen’ en is ontwikkeld door Slokker Vastgoed in samenwerking met woningcorporaties Het Gooi en Omstreken (G&O) en Dudok Wonen. Het is het eerste plan in Gooise Meren voor betaalbare woningen waarbij circulaire houtbouw wordt toegepast.

De Wandeling: samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen

De gemeente wil 90 betaalbare, duurzame huur- en koopwoningen realiseren aansluitend op de regionale behoefte. Het plan De Wandeling is gebaseerd op drie fundamenten:

  • Een sterke sociale samenhang waar ontmoeten en bewegen centraal staat;
  • Een plan met een minimale CO2 voetafdruk door het circulair bouwen in hout;
  • Een ontwikkeling die ruimte biedt aan de natuur: aandacht voor water, biodiversiteit en alle gebruikers van deze natuur: mens én dier.

Eerste plan in Gooise Meren voor betaalbare circulaire houten woningbouw

Alle woningen zijn gebaseerd op het CoCo Wood concept: het circulaire houten woonconcept van Slokker Vastgoed dat zij realiseert met haar partner Ekowood. Het casco is volledig van hout en de gevels van de verschillende blokken bestaan uit een circulaire stenen plint met daarboven een houten gevelbekleding in bamboe of grenen. De woningen hebben niet alleen een zeer lage CO2 footprint, maar zijn ook nog eens demontabel én gewoon prettig en gezond om in te wonen. G&O en Dudok Wonen nemen samen 65 woningen af, waarvan 50 in de sociale huur en 15 in de middenhuur. De overige 25 woningen zijn koopwoningen.

Historische serpentinevijver

Het plan is integraal ontworpen door partijen die circulair bouwen als vanzelfsprekend zien. Architectuur Maken is verantwoordelijk voor het woningontwerp en Arcadis voor het ontwerp van de openbare ruimte. Het landschap is als een groene deken om de gebouwen vormgegeven. De historische serpentinevijver uit het Muiderbos is teruggebracht in het plan. Deze heeft ruimte om buiten haar oevers te treden om hevige regenval op te vangen.

Voorrang en oplevering

Inwoners die een sociale huurwoning in Gooise Meren achterlaten krijgen voorrang bij de koop van een woning of huur van een middendure woning. De verkoop van de koopwoningen start naar verwachting begin 2023. De verwachte oplevering is in 2025. Geïnteresseerden kunnen zich te zijner tijd via WoningNet inschrijven.

Kijk voor meer informatie op: www.brediusmuiden.nl.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media


Schrijf een review