Nieuwbouw

In uitvoering: Brandweerkazerne Blaricum

Vorig jaar zijn de sloopwerkzaamheden gestart van de Brandweerkazerne in Blaricum Dorp om ruimte te maken voor zeven sociale grondgebonden woningen. Afgelopen najaar tekenden de gemeente Blaricum en Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken de koopovereenkomst in het gemeentehuis van Blaricum. Er wordt ruimte gemaakt voor zeven sociale woningen. 

Zeven eengezinswoningen
Het eerste plan bestond uit de prefabricering van de woningen, maar dit bleek onvoldoende voordelen te bieden. Daarom is gekozen voor een traditionele bouwmethode. Tijdens het ontwerp van de woonruimtes heeft architect Pattynama rekening gehouden met de stijl van de bestaande boerderijen in Blaricum Dorp. De huizen krijgen de uitstraling van een oude boerderijwoning door de houten luiken, deuren en hellende kappen. Voor de houten luiken wordt de traditionele heldergroene kleur gebruikt die vaker in het dorp is toegepast.

Zonder gasaansluiting
Het bijzondere aan deze woningen is dat ze gebouwd worden zonder gasaansluiting. Bij het ontwerp van de woningen is bovendien aansluiting gezocht bij de bestaande oude boerderijen in het dorp. Voor de bouw van de duurzame woningen is maar weinig tijd nodig. Dat kan omdat ze prefab in Blaricum worden aangeleverd.

Planning
Momenteel is de bouw volop bezig. Naar verwachting zijn de woningen eind 2020 gereed.

Meer informatie
De toewijzing van de woningen verloopt via WoningNet. Zodra er meer bekend is over dit project, dan vindt u op deze pagina meer informatie.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media