Nieuwbouw

In uitvoering: Eiland 3 Rengerswetering in Bunschoten

Op Eiland 3 van Rengerswetering in Bunschoten bouwt Het Gooi en Omstreken momenteel 35 appartementen en 26 eengezinswoningen.

61 duurzame woningen
De nieuwbouw komt op eiland 3 van de nieuwe Rengerswetering in Bunschoten. Het project omvat de nieuwbouw van 26 eengezinswoningen en 35 appartementen verdeeld over vier lagen. Het Gooi en Omstreken zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. Daarom is het belangrijk dat woningen energiezuinig worden gerealiseerd. Het appartementencomplex is gasloos en biedt ruimte aan twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 54 m2 tot 70 m2. Een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van de appartementen, pv-panelen worden geplaatst voor de opwekking van stroom.

Gasloos, pv-panelen en een zonneboiler
De 26 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier rijen. De woningen beschikken over twee slaapkamers op de verdieping, ook worden ze gasloos uitgevoerd. Voor de opwekking van stroom worden ze uitgerust met ongeveer negen pv-panelen. Een zonneboiler zorgt voor de verwarming en warm water.

Toekomstige bewoners
Zowel de woningen als de appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. De eengezinswoningen zijn voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De appartementen worden specifiek ingezet om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie deze woningen met voorrang te verlenen aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten.

Planning
Momenteel zijn de werkzaamheden volop bezig. De oplevering van de eengezinswoningen is naar verwachting in april 2020. De appartementen worden naar verwachting in juli 2020 opgeleverd.

Meer informatie
De toewijzing van de woningen verloopt via WoningNet. Zodra er meer bekend is over dit project, dan vindt u op deze pagina meer informatie.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media