Nieuwbouw

In voorbereiding: Eiland 3 Rengerswetering in Bunschoten

Op Eiland 3 van Rengerswetering in Bunschoten gaat Het Gooi en Omstreken 35 appartementen en 26 eengezinswoningen ontwikkelen.

Samenwerkingsovereenkomst
Vrijdag 8 maart ondertekenden Maarten van Gessel (directeur-bestuurder bij Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) en Hein Trebbe jr. (directeur bij Trebbe) de overeenkomst voor de bouw van 35 appartementen en 26 eengezinswoningen op Rengerswetering eiland 3 in Bunschoten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende woningen. Maarten van Gessel: “Het Gooi en Omstreken heeft zich samen met de gemeente Bunschoten ingezet voor de realisatie van meer sociale huurwoningen. We zijn trots dat de bouw nu echt kan beginnen. We geven hiermee invulling aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Bunschoten

61 duurzame woningen
De nieuwbouw is gesitueerd op eiland 3 van de nieuwe Rengerswetering in Bunschoten. Het project omvat de nieuwbouw van 26 eengezinswoningen en 35 appartementen verdeeld over vier lagen. Het appartementencomplex is gasloos en biedt ruimte aan twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 54 m2 tot 70 m2. Een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van de appartementen, pv-panelen worden geplaatst voor de opwekking van stroom.

Gasloos, pv-panelen en een zonneboiler
Het Gooi en Omstreken zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. Daarom is het belangrijk dat woningen energiezuinig worden gerealiseerd. De 26 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier rijen. De woningen beschikken over twee slaapkamers op de verdieping, ook worden ze gasloos uitgevoerd. Voor de opwekking van stroom worden ze uitgerust met ongeveer negen pv-panelen. Een zonneboiler zorgt voor de verwarming en warm water.

Toekomstige bewoners
Zowel de woningen als de appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. De eengezinswoningen zijn voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De appartementen worden specifiek ingezet om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Het Gooi en Omstreken heeft de intentie deze woningen met voorrang te verlenen aan bewoners die een andere sociale huurwoning achterlaten.

Planning
Momenteel wordt het plan verder ontwikkeld. Naar verwachting start Trebbe dit najaar met de bouw, naar verwachting wordt de laatste woning in de zomer van 2020 opgeleverd.

Meer informatie
De verhuur van de woningen verloopt via WoningNet. Zodra er meer bekend is over dit project, dan vindt u op deze pagina meer informatie.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media