Nieuwsoverzicht

Het Gooi en Omstreken koopt 25 sociale huurwoningen in voormalige melkfabriek Eemlandia in Bunschoten

De voormalige melkfabriek Eemlandia aan de Veenestraat in Bunschoten ondergaat een ware transformatie. In dit rijksmonument worden met behoud van alle karakteristieke kenmerken 25 sociale huurwoningen voor Het Gooi en Omstreken gerealiseerd. Ook komt hier het nieuwe kantoor van Bureau Bos.

Starterswoningen voor jongeren

De oppervlakte van de 25 sociale huurappartementen varieert van 33 tot 72 m2. Ze worden binnen de bestaande structuur van de fabriek gerealiseerd. Daarom is iedere woning uniek. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters uit Bunschoten. Ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar van Het Gooi en Omstreken: ‘Er is een groot tekort aan woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de komst van deze appartementen kunnen we ook deze doelgroep voor Bunschoten behouden.’

'Modern wonen in de sfeer van vroeger'

Koelewijn Bouw is de aannemer en Bureau Bos uit Baarn tekent voor het ontwerp. De sfeer van de oude melkfabriek blijft bij de herontwikkeling zoveel mogelijk intact, zoals de schoorsteenpijp, de hoge raampartijen en de gevelversieringen. Zo blijft het gebouw dankzij de nieuwe bestemming voor het dorp behouden.

Duurzame oplossingen en lage energielasten

Martijn Ketelaar: ‘Dit is een heel bijzonder project waarbij we zoveel mogelijk de sfeer van vroeger willen combineren met de kwaliteit van nu. De gevels worden vanaf de binnenzijde goed geïsoleerd en de oude kozijnen worden vervangen door nieuwe stalen en houten kozijnen met dezelfde karakteristieke stijlkenmerken. Ook hebben we er voor gekozen de woningen aardgasvrij te realiseren. Zo dragen we bij aan de CO2-reductie. Bewoners merken dit straks in hun energielasten.’

Oplevering begin 2022

De bouw is op dit moment in volle gang en naar verwachting wordt het gebouw begin volgend jaar opgeleverd. ‘We hopen begin volgend voorjaar de sleutels aan de nieuwe bewoners te overhandigen’.

Meer informatie 

De informatie over inschrijving voor dit project zal eind dit jaar bekend gemaakt worden.


 

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media