Nieuwsoverzicht

Update maatregelen coronavirus

Door de coronacrisis hebben ook wij onze manier van werken aangepast. Alles gaat zoveel mogelijk door, maar dan nét even anders. Dit heeft ook invloed op onze dienstverlening. Lees hier wat dit voor u als bewoner betekent.

We realiseren ons dat we tijdelijk niet de service kunnen verlenen, die u normaal gesproken van ons gewend bent. Wel proberen we alle noodzakelijke en dringende vragen van onze bewoners zoveel mogelijk op te lossen. Veiligheid en gezondheid staan hierbij altijd voorop.

Receptie weer hele dag telefonisch bereikbaar

Met ingang van maandag 6 september is de Receptie weer van 8:30 tot 16:30 telefonisch bereikbaar. Als u belt naar (035) 672 66 99 dan krijgt u een van onze collega's van de Receptie aan de telefoon. 

Kantoor alleen open op afspraak

In verband met het coronavirus is ons kantoor op dit moment alleen geopend op afspraak. U kunt een afspraak maken door te bellen met (035) 672 66 99. Of stuur een mail naar info@gooienom.nl. Kom bij voorkeur alleen. 

Onze receptiemedewerkers vragen u van tevoren of u last heeft van griepverschijnselen en/of binnen de kwetsbare doelgroep valt. Indien mogelijk stellen we in dat geval de afspraak uit. Ook vragen zij u bij binnenkomst een mondkapje te dragen, uw handen te desinfecteren en voldoende afstand te houden tot eventuele andere aanwezigen. 

Telefonische bereikbaarheid Servicedienst 

Op dit moment zijn onze collega's van de Servicedienst alleen telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 12:30 uur. Uiteraard kunt u calamiteiten of spoedreparaties ook daarna blijven doorgeven. Bel in dit geval naar (035) 621 08 88. U wordt dan doorverbonden met de Meldkamer. 

Huisbezoeken en kantoorbezoeken

We proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten in coronatijd. De mondkapjesplicht bij huisbezoeken geldt niet meer wanneer we goed 1,5 meter afstand kunnen houden. In de andere gevallen dragen wij een mondkapje. We beoordelen de situatie altijd ter plaatse. Bewoners kiezen zelf of zij een mondkapje dragen of niet.

In de wachtruimte bij de receptie op kantoor is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Ons kantoor is alleen open op afspraak. Hierdoor is het niet druk is in de wachtruimte en kan er goed 1,5 meter afstand gehouden worden. Wilt u wel een mondkapje dragen? Dan mag dit uiteraard. Wij hebben ook mondkapjes op kantoor liggen voor u.

Huisbezoeken en reparatieverzoeken

Op dit moment vinden alle soorten reparaties achter de voordeur weer plaats. Mocht u last hebben van griepverschijnselen en/of binnen de kwetsbare doelgroep vallen, dan plannen we de afspraak op een later moment in.

Bij de voordeur overhandigt onze vakman een brief. In deze brief staan alle voorzorgsmaatregelen die wij treffen om het voor u en voor onze vakman zo veilig mogelijk te houden. De vakman neemt de brief samen met u door. Indien u akkoord gaat met deze maatregelen ondertekent u de brief met uw eigen pen. Vervolgens komt onze vakman verder de woning binnen.

Groot onderhoudsprojecten grotendeels weer van start

Inmiddels zijn de meeste groot onderhoudsprojecten weer van start. Voorafgaand aan een huisbezoek ontvangt u een brief. In deze brief staan alle voorzorgsmaatregelen die wij treffen. Zo houden we het voor u en onze collega's zo veilig mogelijk. Als u akkoord gaat met de inhoud van de ontvangen brief kunnen onze collega's de woning binnenkomen.

Bezichtigingen en opleveringen

Groepsbezichtigingen gaan niet meer door, in plaats daarvan vinden er één op één-bezichtigingen plaats. Bij nieuwbouwopleveringen worden de sleutels één voor één uitgedeeld, om op die manier zo min mogelijk mensen tegelijkertijd bij elkaar te hebben. Het kan ook voorkomen dat we in overleg met de nieuwe bewoner een bezichtiging overslaan. 

Huuropzegging en inspectie

U kunt uw huur opzeggen via het formulier op onze website. Per post kan eventueel ook. Wij nemen dan telefonisch contact met u op en maken met u afspraken over het opleveren van de woning en het inleveren van de sleutels. Ook bespreken we of een inspectie noodzakelijk is (dit gebeurt dan onder voorbehoud dat beide partijen zich aan de geldende coronamaatregelen houden). Op het moment dat u de sleutels bij ons op kantoor inlevert, houden wij zelf een eindinspectie om te kijken of de woning volgens de gemaakte afspraken, netjes en schoon is opgeleverd.

Huisuitzettingen

We gaan altijd heel zorgvuldig om met bewoners met huurachterstanden. In de meeste gevallen lossen we dit samen met de bewoner op door een goede regeling te treffen. Uiteraard bekijken we elke kwestie individueel en gaan we alleen in het uiterste geval over tot een huisuitzetting. Huisuitzettingen hebben altijd een zwaarwegend argument. Denk hierbij aan een langdurige en hoge huurachterstand of de ontdekking van een drugslab/ hennepkwekerij. Ook woonfraude of extreme overlast (eventueel in combinatie met een huurachterstand) zijn zwaarwegende argumenten. Er gaat uiteraard altijd een gerechtelijke uitspraak aan vooraf en de uitzettingen hebben geen relatie met corona.

Thuiswerken

Wij volgen het advies van het RIVM om medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Hierdoor kan het soms misschien wat langer duren voor uw telefoon of e-mail wordt beantwoord. Wij doen er alles aan om onze dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan. Wij vertrouwen op uw begrip voor onze maatregelen. 

Algemene adviezen

  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukke plekken
  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Beperk sociaal contact
  • Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of verhoging? Blijf thuis en laat u testen. Bent u ook benauwd en/of heeft u koorts? Dan moet iedereen in het huis thuisblijven. 

Vragen of maakt u zich zorgen?

Maakt u zich zorgen of heeft u vragen? Kom dan niet naar ons kantoor, maar neem telefonisch contact met ons op via (035) 672 66 99. Of stuur een e-mail naar info@gooienom.nl. Bel in geval van reparatieverzoeken of calamiteiten naar (035) 621 08 88.

Houd onze website dagelijks in de gaten

Wij houden dagelijks de laatste berichtgeving vanuit het RIVM en Rijksoverheid nauw in de gaten. Bekijk daarom dagelijks onze website voor het laatste nieuws en het beleid vanuit Het Gooi en Omstreken.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media