Nieuwsoverzicht

Update maatregelen coronavirus 14 oktober 2020

De landelijke coronamaatregelen zijn per 14 oktober aangescherpt om verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Dit heeft ook invloed op onze dienstverlening. Lees hier wat dit voor u als bewoner betekent.

We realiseren ons dat we tijdelijk niet de service kunnen verlenen, die u normaal gesproken van ons gewend bent. Wel proberen we alle noodzakelijke en dringende vragen van onze bewoners zoveel mogelijk op te lossen. Veiligheid en gezondheid staan hierbij altijd voorop.

Kantoor alleen open op afspraak

In verband met het coronavirus is ons kantoor op dit moment alleen geopend op afspraak. U kunt een afspraak maken door te bellen met (035) 672 66 99 of te mailen naar info@gooienom.nl. Kom bij voorkeur alleen.

Onze receptiemedewerkers vragen u van tevoren of u last heeft van griepverschijnselen en/of binnen de kwetsbare doelgroep valt. Indien mogelijk stellen we in dat geval de afspraak uit. Ook vragen zij u bij binnenkomst een mondkapje te dragen, uw handen te desinfecteren en voldoende afstand te houden tot eventuele andere aanwezigen.

Telefonische bereikbaarheid kantoor

Vooralsnog blijven we de hele dag telefonisch bereikbaar en per mail. Dit betekent dat de receptie gebeld kan worden tussen 8:30 en 16:30 uur, via (035) 672 66 99. Bij noodzakelijke reparatieverzoeken kunt u de Servicedienst bellen tussen 8:30 en 16:00 uur, via (035) 621 08 88.  

Mondkapjesplicht bij huisbezoeken en op ons kantoor

We proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten in coronatijd. Daarom is het op dit moment verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor onze medewerkers én bewoners tijdens huisbezoeken. En dit geldt ook in de toegangshal en in de wachtruimte bij ons op kantoor. Dit doen we omdat we de gezondheid van onze medewerkers en bewoners erg belangrijk vinden. We spreken dit ook met de aannemers af, zodat zij zich hier ook aan houden.

Heeft u zelf geen mondkapje in huis? Dan hebben wij deze voor u. Tijdens het dragen van de mondkapjes blijven uiteraard de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden, nog steeds van kracht. Wilt u tijdens huisbezoeken of op ons kantoor geen mondkapje dragen? Of houdt u zich niet aan de basisregels? Dan moeten wij helaas stoppen met onze werkzaamheden en kunnen wij u niet verder helpen. Dit doen we voor uw en onze veiligheid. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Huisbezoeken en reparatieverzoeken

Op dit moment vinden alleen noodzakelijke huisbezoeken en reparatieverzoeken plaats. Dit zijn de afspraken die niet kunnen wachten. Ook hierbij nemen onze medewerkers, of die van de door ons ingeschakelde aannemer, vooraf contact met u op om de situatie in te schatten en dit doen ze nogmaals bij de voordeur. Mocht u last hebben van griepverschijnselen en/of binnen de kwetsbare doelgroep vallen, dan plannen we de afspraak indien mogelijk op een later moment in.

Bij de voordeur overhandigt onze vakman een brief. In deze brief staan alle voorzorgsmaatregelen die wij treffen om het voor u en voor onze vakman zo veilig mogelijk te houden. De vakman neemt de brief samen met u door. Indien u akkoord gaat met deze maatregelen ondertekent u de brief met uw eigen pen. Vervolgens komt onze vakman verder de woning binnen.

Groot onderhoudsprojecten grotendeels weer van start

Inmiddels zijn de meeste groot onderhoudsprojecten weer van start. Voorafgaand aan een huisbezoek ontvangt u een brief. In deze brief staan alle voorzorgsmaatregelen die wij treffen. Zo houden we het voor u en onze collega's zo veilig mogelijk. Als u akkoord gaat met de inhoud van de ontvangen brief kunnen onze collega's de woning binnenkomen.

Bezichtigingen en opleveringen

Groepsbezichtigingen gaan niet meer door, in plaats daarvan vinden er één op één-bezichtigingen plaats. Bij nieuwbouwopleveringen worden de sleutels één voor één uitgedeeld, om op die manier zo min mogelijk mensen tegelijkertijd bij elkaar te hebben. Het kan ook voorkomen dat we in overleg met de nieuwe bewoner een bezichtiging overslaan. 

Huuropzegging en inspectie

U kunt uw huur opzeggen via het formulier op onze website. Per post kan eventueel ook. Wij nemen dan telefonisch contact met u op en maken met u afspraken over het opleveren van de woning en het inleveren van de sleutels. Ook bespreken we of een inspectie noodzakelijk is (dit gebeurt dan onder voorbehoud dat beide partijen zich aan de geldende coronamaatregelen houden). Op het moment dat u de sleutels bij ons op kantoor inlevert, houden wij zelf een eindinspectie om te kijken of de woning volgens de gemaakte afspraken, netjes en schoon is opgeleverd.

Huisuitzettingen

We gaan altijd heel zorgvuldig om met bewoners met huurachterstanden. In de meeste gevallen lossen we dit samen met de bewoner op door een goede regeling te treffen. Uiteraard bekijken we elke kwestie individueel en gaan we alleen in het uiterste geval over tot een huisuitzetting. Huisuitzettingen hebben altijd een zwaarwegend argument. Denk hierbij aan een langdurige en hoge huurachterstand of de ontdekking van een drugslab/ hennepkwekerij. Ook woonfraude of extreme overlast (eventueel in combinatie met een huurachterstand) zijn zwaarwegende argumenten. Er gaat uiteraard altijd een gerechtelijke uitspraak aan vooraf en de uitzettingen hebben geen relatie met corona.

Thuiswerken

Wij volgen het advies van het RIVM om medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Hierdoor kan het soms misschien wat langer duren voor uw telefoon of e-mail wordt beantwoord. Wij doen er alles aan om onze dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan. Wij vertrouwen op uw begrip voor onze maatregelen. 

Algemene adviezen

  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukke plekken
  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Beperk sociaal contact
  • Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of verhoging? Blijf thuis en laat u testen. Bent u ook benauwd en/of heeft u koorts? Dan moet iedereen in het huis thuisblijven. 

Klik hier voor de meest recente maatregelen tegen het coronavirus, met daarin de basisregels voor iedereen. Bron: website Rijksoverheid.

Vragen of maakt u zich zorgen?

Maakt u zich zorgen of heeft u vragen? Kom dan niet naar ons kantoor, maar neem telefonisch contact met ons op via (035) 672 66 99. Of stuur een e-mail naar info@gooienom.nl. Bel in geval van reparatieverzoeken naar (035) 621 08 88.

Houd onze website dagelijks in de gaten

Wij houden dagelijks de laatste berichtgeving vanuit het RIVM en Rijksoverheid nauw in de gaten. Bekijk daarom dagelijks onze website voor het laatste nieuws en het beleid vanuit Het Gooi en Omstreken.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Naar het overzicht
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media