Ik zoek

Een huurwoning

Het Gooi en Omstreken (G&O) verhuurt vooral woningen in de sociale sector in de regio’s Gooi en Vechtstreek en Eemvallei.

Woonruimteverdeling regio Gooi & Vechtstreek
Voor de verdeling van sociale huurwoningen gebruiken we een systeem. Zo zorgen we ervoor dat woningzoekenden op een rechtvaardige wijze aanspraak maken. Sociale huurwoningen in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren worden verdeeld via het regionale woonruimteverdeelsysteem van de Gooi en Vechtstreek. Meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning in deze gemeenten vindt u op de pagina Regio Gooi & Vechtstreek.

Woonruimteverdeling regio Eemvallei
In de regio Eemvallei biedt G&O sociale huurwoningen aan in Bunschoten. Er gelden specifieke spelregels voor de verdeling van de woningen. Klik hier voor meer informatie over huren in Bunschoten.

Inkomensgegevens: vraag ze nu op!
Bent u serieus op zoek naar woonruimte en reageert u regelmatig op woningen die worden aangeboden? Dan adviseren wij u voordat u gaat reageren op een woning om uw inkomensverklaring (voorheen IB60 formulier) bij de Belastingdienst op te vragen. Wanneer u in aanmerking komt voor een woning, controleren wij uw gegevens aan de hand van uw inkomensverklaring.

Voordat u de gegevens van de Belastingdienst heeft ontvangen gaat geruime tijd voorbij. In de tussentijd kunnen wij u de gewenste woning niet definitief aanbieden en loopt u kans de woning hierdoor mis te lopen. Wanneer u de gegevens al in huis heeft, weet u sneller waar u aan toe bent. De inkomensverklaring kunt u jaarlijks opvragen bij de Belastingdienst. Dit kan via de belastingtelefoon: 0800 0543. U heeft hiervoor uw burgerservicenummer nodig.

Administratiekosten
G&O berekent bij verhuur van sociale sectorwoning € 50,00 administratiekosten.

Vrije sector woningen
G&O biedt op beperkte schaal woningen in de vrije sector aan. Voor meer informatie verwijzen we u naar de pagina Vrije sector.

Passend toewijzen
Elk jaar zijn er wijzigingen in de toewijzing van woningen. Op de website van WoningNet kunt u in een filmpje zien wat voor wijzigingen er zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de woonruimteverdeling en toewijzingsregels kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen via (035) 672 66 99 of gebruik maken van het Contactformulier.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media


Schrijf een review