Onderhoud en reparatie

Energiebesparende maatregelen

Het Gooi en Omstreken wil goede en betaalbare huisvesting bieden. De betaalbaarheid van woonlasten wordt echter steeds sterker beïnvloed door de energiekosten. De komende jaren investeren wij daarom extra in de verbetering van de energieprestaties van bestaande woningen.

4.200 woningen

Tot 2018 verbeteren wij van zo'n 4.200 woningen de energieprestaties. Door het treffen van energiebesparende maatregelen wordt uw woning energiezuiniger. Bij een gemiddeld energieverbruik heeft dit een positief effect op uw energierekening. Tegelijkertijd leveren we een bijdrage aan het verbeteren van het comfort van uw woning en aan het milieu door het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Doelstelling

Onze doelstelling is dat de woningen in 2018 gemiddeld een Energie Index (E.I.) van 1,25 hebben. De Energie Index (E.I.) geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Deze index loopt uiteen van 2,70 of hoger bij een woning die (nagenoeg) niet is geïsoleerd, tot 0,6 of lager voor een zeer energiezuinige woning (gelijk aan nieuwbouw). U ziet dit ook in onderstaande afbeelding.

Werkzaamheden

De energiebesparende maatregelen die we uitvoeren bestaan voor het grootste deel uit het isoleren van dak, gevel en vloer. Daarnaast zijn er nog andere maatregelen mogelijk, zoals het aanbrengen van dubbel(HR++)glas en het verbeteren van de kierdichting.

Planning

In het geval dat voor uw woning energiebesparende maatregelen gepland staan wordt u hierover tijdig schriftelijk geïnformeerd. Onder Actueel vindt u een overzicht van projecten voor Energieverbetering.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media


Schrijf een review