Over de huur

Huurverhoging 2020

Eind april krijgt u onze huurverhogingsbrief. Daarin staat of uw huur stijgt vanaf 1 juli 2020. En hoeveel. Op deze pagina kunt u lezen wat de jaarlijkse huurverhoging nu precies is.

Gemiddelde huurverhoging van 2,6%

De gemiddelde huurverhoging per 1 juli wordt over ons gehele bezit 2,6% (gelijk aan inflatie 2019), variërend van 0 tot 5,1%.

Huurverhoging sociale huurwoningen

Let op: het bedrag van de streefhuur is helaas niet afgedrukt op de achterzijde van de huurverhogingsbrief. U kunt dit bedrag per mail aan ons opvragen via: huurverhoging@gooienom.nl. Onze excuses voor het ongemak.

Als woningcorporatie zorgen wij ervoor dat uw woning betaalbaar blijft, tegen een huur die bij de woning past (prijs/kwaliteit). Toch hebben soortgelijke woningen in een straat of in een complex niet altijd dezelfde huurprijs. Die verschillen roepen vragen op. Wij kiezen er daarom voor om deze verschillen te verkleinen met de jaarlijkse huurverhoging. Woningen die nu een relatief lage huurprijs hebben, krijgen een hogere huurverhoging dan woningen die al een goede huurprijs hebben. Op deze manier worden huurprijzen meer in overeenstemming gebracht met de kwaliteit van de woning.

 

Lees hieronder wat dit voor u betekent.

Uitzonderingen:

 • Is uw huidige huurprijs gelijk aan de streefhuur of hoger? Dan krijgt u 0% huurverhoging.
 • Is uw streefhuur € 737,14 en ligt uw huidige huurprijs tussen € 719,30 en € 737,14?
  Dan wordt uw nieuwe huurprijs € 738,00.

Huurverhoging overige verhuureenheden

Voor onderstaande verhuureenheden is de huurverhoging gelijk aan de inflatie van 2,6%. Dit noemen we daarom ook wel een inflatievolgende huurverhoging. 

 

 

 

Huurvoorstel

Eind april heeft u een brief ontvangen met daarin het voorstel voor de huurverhoging. Deze gaat in per 1 juli 2020. In deze brief wordt duidelijk aangegeven hoe de huurverhoging is opgebouwd.

Bezwaar huurverhoging

Als u het niet eens bent met het voorstel voor de huurverhoging, dan kunt u bezwaar maken. Hoe dit in zijn werk gaat leest u in de brief die u eind april heeft ontvangen.

Huurbevriezing of huurverlaging

In het sociaal huurakkoord tussen Aedes en de Woonbond zijn afspraken gemaakt over het aanvragen van huurbevriezing en huurverlaging. Wij bieden deze mogelijkheid ook aan onze bewoners. Kijk hieronder of u hiervoor in aanmerking komt.

 • Als u in aanmerking komt voor huurbevriezing of -verlaging vragen we u een inkomensverklaring
  2019 van de Belastingsdienst toe te voegen. Ook ontvangen we dan graag een uittreksel van de
  gemeente met daarop de bewoners op uw adres.
 • Het jaarinkomen is gelijk aan de inkomensverklaring 2019 Belastingdienst.
 • Let op! Een verzoek tot huurbevriezing moet vóór 1 juli 2020 bij ons binnen zijn.

Downloads

 • Klik hier voor de infographic waarin wordt uitgelegd hoe de huurprijs van uw woning wordt bepaald.
 • Klik hier voor de infographic waarin wordt uitgelegd hoe uw huurverhoging wordt bepaald.

Meer informatie


Meer informatie over de huurverhoging in 2020 kunt u ook vinden bij Veelgestelde vragen.

 

Hoe wilt u uw huurverhogingsbrief voortaan ontvangen?


In de huurverhogingsbrief zat een code waarmee u zelf kunt aangeven hoe u uw huurverhogingsbrief voortaan wilt ontvangen. Liever digitaal of per post? Door hieronder de code uit uw brief in te vullen, kunt u dat zelf aanpassen.

 
Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media