Koopregelingen

Het Gooi en Omstreken verkoopt op beperkte schaal (bestaande) huurwoningen. Zowel aan huidige huurders als op de vrije markt.

Korting voor huurders

Als huurder van Het Gooi en Omstreken kunt u gebruik maken van mooie kortingsregelingen. Dit geldt wanneer u uw huidige huurwoning koopt óf als u een andere te koop staande woning van ons koopt.

Uw huurwoning kopen
Als u een schriftelijk aanbod van ons heeft ontvangen dan kunt u uw huidige huurwoning kopen met korting. Hieronder leest u welke regelingen er zijn en welke voorwaarden we stellen.

Taxatie
U kunt de koop in werking zetten door ons te melden dat u interesse heeft in aankoop. Wij beoordelen of de woning voor verkoop beschikbaar is. Vervolgens laten wij de woning taxeren door een onafhankelijk taxateur. Voor deze taxatie brengen wij € 125,- incl. BTW in rekening. Mocht u tot aankoop overgaan, dan wordt dit bedrag verrekend bij de notariële overdracht.

Regeling 90% kosten koper
Met de regeling 90% kosten koper krijgt u 10% korting op de getaxeerde waarde van de woning. Uw korting bedraagt snel €10.000,- of meer. Hiervoor gelden onder andere de volgende voorwaarden:

1. U huurt minstens twee jaar een woning bij Het Gooi en Omstreken
2. U bewoont de woning die u koopt de eerste vijf jaar zelf
3. Verkoopt u de woning binnen vijf jaar? Dan betaalt u de korting aan ons terug

Bekijk hier een rekenvoorbeeld

Regeling Koopstart
Kunt u gezien uw financiële draagkracht de woning niet kopen met de regeling 90% kosten koper? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de regeling Koopstart. U krijgt dan 15% tot 25% korting op de getaxeerde waarde van de woning.

Wanneer u de woning weer verkoopt betaalt u de oorspronkelijke korting en een aandeel in de waardeontwikkeling terug. Deze afspraken leggen we vast in een erfpachtregeling. Om voor Koopstart in aanmerking te komen toetsen we vooraf uw financiële draagkracht. Voor koopstart gelden onder andere de volgende voorwaarden:

1. U huurt al minstens twee jaar een woning bij Het Gooi en Omstreken
2. U kunt de woning gezien uw financiële draagkracht niet kopen met de regeling 90% kosten koper
3. Uw financiële draagkracht wordt vooraf getoetst
4. Er wordt een erfprachtregeling gevestigd.
5. Wanner u de woning verkoopt, betaalt u de oorspronkelijke korting en een aandeel van de waardeontwikkeling aan ons terug.
6. U kunt de korting ook tussentijds aan ons terugbetalen. 

Bekijk een rekenvoorbeeld 

Actueel koopaanbod
Het actuele overzicht van koopwoningen vindt u onder Woningaanbod.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen met onze verkoopcoördinator via (035) 672 66 19.

 

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media