Een huurwoning

Regio Gooi & Vechtstreek

Het Gooi en Omstreken verdeelt sociale huurwoningen in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren via het regionale systeem van de Gooi en Vechtstreek.

Woonruimteverdeling
Meer informatie over de woonruimteverdeling voor sociale huurwoningen in de regio Gooi en Vechtstreek vindt u op de website van WoningNet.

Aanbod en reageren
De sociale huurwoningen die Het Gooi en Omstreken te huur aanbiedt in de regio Gooi & Vechtstreek vindt u onder Woningaanbod. Om te kunnen reageren is het noodzakelijk dat u als woningzoekende geregistreerd bent bij WoningNet.

Inkomensgegevens: vraag ze alvast op
Bent u serieus op zoek naar woonruimte en reageert u regelmatig op woningen die worden aangeboden? Dan adviseren wij u nu alvast uw inkomensverklaring (voorheen IB60 formulier) bij de Belastingdienst op te vragen. Wanneer u in aanmerking komt voor een woning, dan controleren wij uw gegevens aan de hand van uw inkomensverklaring.

Doorgaans duurt het ruim een week voordat u de gegevens van de Belastingdienst heeft ontvangen. In de tussentijd kunnen wij u de gewenste woning niet definitief aanbieden. Wanneer u de gegevens al in huis heeft, weet u sneller waar u aan toe bent. De inkomensverklaring kunt u jaarlijks opvragen bij de Belastingdienst. Dit kan via de belastingtelefoon: 0800 0543. U heeft hiervoor uw Burgerservicenummer nodig. U kunt ook naar het belastingkantoor gaan met uw legitimatiebewijs.

Informatie over urgentie
Het is, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om urgentie aan te vragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de een van de woningcorporaties. Na een gesprek met een woonconsulent ontvangt u een aanvraagformulier van de Regionale Urgentiecommissie. Deze commissie bepaalt of u in aanmerking komt. Een aanvraag kost € 75,-. Meer informatie vindt u in de folder Toelichting Urgentiecommissie.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media