Robbert, allround vakman

De bewoner geruststellen en gebreken in hun woning verhelpen geeft mij een kick!”     

Ik werk sinds mei 2014 bij Het Gooi en Omstreken als allround vakman bij de buitendienst waarbij ik voornamelijk timmerwerk en loodgieterwerkzaamheden uitvoer. Iedere dag is weer anders en iedere bewoner heeft zijn of haar eigen verhaal. Mijn persoonlijke missie is om mijn best te doen voor bewoners en een rechtvaardige oplossing te vinden.

Werken met plezier
Hiervoor werkte ik in de bouw bij een particulier bedrijf dat renovatie- en restauratiewerkzaamheden uitvoert. Via een kennis bij Het Gooi en Omstreken hoorde ik dat er een functie vrijkwam bij de buitendienst. En nu werk ik hier alweer vijf jaar met veel plezier. Binnen Het Gooi en Omstreken zijn de lijntjes erg kort en is er veel contact tussen de verschillende afdelingen. Daarnaast krijg ik ook de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld een cursus te volgen.

Luisteren maakt het verschil
De tijd nemen om een probleem of situatie aan te horen maakt vaak al een groot verschil. In mijn werk is een servicegerichte houding erg belangrijk. Je moet je kunnen inleven en verplaatsen in de bewoner. Het gaat soms maar om kleine dingen. Als een oudere bewoner bijvoorbeeld weinig kracht heeft in zijn of haar handen, dan stellen we de deur hier speciaal op af zodat hij of zij hier geen last van heeft. Of wanneer de aannemer al is geweest en een probleem nog steeds speelt, dan hebben bewoners minder vertrouwen in een goede afloop. Als je dat dan tóch voor elkaar krijgt geeft dat wel een kick!

“De tijd nemen om een probleem of situatie aan te horen maakt vaak al een groot verschil”


Klaar staan voor elkaar
De samenwerking met mijn directe collega’s van de buitendienst gaat heel goed. Iedereen heeft zijn eigen vakgebied, maar we bieden elkaar een helpende hand als dat nodig is. Iedereen heeft zijn eigen werkzaamheden, maar we staan altijd voor elkaar klaar. Elke collega is betrokken en oprecht geïnteresseerd en dat geeft altijd een fijn gevoel.

“Mijn collega's zijn betrokken en oprecht geïnteresseerd. Dat geeft een fijn gevoel!”


Verduurzaming
Momenteel zijn we binnen Het Gooi en Omstreken volop bezig met de verduurzaming van de woningen. We krijgen veel vragen van bewoners over bijvoorbeeld ventilatie en isolatie van hun woning. Vroeger ventileerde de woning van zichzelf veel meer door slechte of helemaal geen isolatie. Tegenwoordig zijn de huizen zo goed geïsoleerd dat ze helemaal dicht zitten. We leggen dan uit dat ventilatie erg belangrijk is om vochtproblemen te voorkomen.

Eropuit gaan
In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin, lekker met de caravan op pad of een balletje slaan op de tennisbaan.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media