Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen » Klus- en onderhoudstips

Terug naar het overzicht

Mag ik een boom in mijn tuin kappen?

Ja, wel heeft u voor het kappen van bomen een rooivergunning nodig van de gemeente.

 

Hoe onderhoud ik het hang- en sluitwerk van mijn woning?

Sloten die stroef open en dicht gaan, kunt u behandelen door een speciaal voor sloten bestemd smeermiddel in de bewegende delen te spuiten. Gebruik geen olie of vet, dit houdt stof en vuil vast. De scharnieren en ramen kunt u af en toe van een druppeltje olie voorzien.

 

Mag ik een kattenluik in mijn buitendeur plaatsen?

Een kattenluik aanbrengen in een buitendeur raden wij u ten sterkste af. Het betekent namelijk dat u bij vertrek uit de woning voor hoge kosten komt te staan. Herstel van een kattenluik in een buitendeur is niet mogelijk. Een nieuwe deur kost al snel € 800,- tot € 1.000,-. Deze kosten komen bij verhuizing voor uw rekening.

 

Hoe zorg ik ervoor dat kitvoegen niet gaan lekken?

Op diverse plaatsen in uw woning zijn de voegen met kit gedicht. Onder meer bij het tegelwerk, het sanitair en het aanrechtblad. Deze kitvoegen moeten regelmatig onderhouden worden. Voegen die niet goed sluiten kunnen water doorlaten waardoor schade ontstaat. Als er ergens een kitvoeg loslaat, kunt u die het beste in zijn geheel vervangen. U kunt hiervoor contact opnemen met de Servicedienst.

 

Mag ik een schutting in mijn tuin plaatsen?

Ja, wel heeft u voor het plaatsen van een schutting toestemming nodig van Het Gooi en Omstreken. Voor een schuur of grote dierenverblijven heeft u daarnaast toestemming van de gemeente nodig.

 

Wat kan ik doen tegen tocht?

Kieren bij deuren en ramen kunt u voorzien van een tochtband en tochtstrips. Naden bij leidingdoorvoeren en tussen muur en kozijnen kunt u dichtstoppen met bijvoorbeeld strookjes glas- of steenwol. Op lastige plaatsen kunt u PUR-schuim gebruiken en voor bewegende delen is een elastisch blijvende kit aan te bevelen. Voor kieren onder deuren zijn tochtborstels ideaal. Toch is het belangrijk dat u niet alles dichtmaakt, zodat uw woning voldoende wordt geventileerd.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media


Schrijf een review