Leefbaarheid

Veilig wonen

Het is belangrijk dat u zich veilig voelt in uw woning en omgeving. Goede sloten en buitenverlichting dragen daaraan bij. Daarnaast is het belangrijk om uw buren te kennen, op de omgeving te letten en de politie te waarschuwen bij onraad.

Inbraakwerend hang- en sluitwerk
Alle nieuwbouwwoningen van Het Gooi en Omstreken zijn voorzien van extra inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook alle bestaande woningen zijn voorzien van kwalitatief inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Verlichting van achterpaden
Ook goede verlichting draagt bij aan de veiligheid van uw woonomgeving. Daarom brengen we buitenverlichting aan bij alle achterpaden van onze woningen.

Brandveiligheid
Brand, daar moet u toch niet aan denken! De meeste branden in huis zijn gelukkig eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door uw schoorsteen regelmatig te laten vegen en geen elektrische apparaten op stand-by te laten staan.

Brandgangen en rookmelders
In verband met brandveiligheid dienen brandgangen en achterpaden altijd goed begaanbaar te zijn. Indien deze aan uw woning grenzen is het uw verantwoordelijk om deze schoon en onkruidvrij te houden.

De meeste woningen van Het Gooi en Omstreken zijn voorzien van rookmelders. Vaak werken deze op een batterij met een levensduur van ongeveer 10 jaar.

Opstal
Mocht er onverhoopt toch brand zijn geweest dan is het belangrijk dat de woning zo snel mogelijk weer bewoonbaar is. Meldt brand daarom zo spoedig mogelijk! Het Gooi en Omstreken heeft een opstalverzekering voor brandschade aan de constructie en de buitenzijde van de woningen. Na brand neemt een onafhankelijk expert de schade op om te bepalen wat onder de verzekeringsvoorwaarden valt.

Inboedel
Voor uw eigendommen bent u zelf verantwoordelijk. Wij raden u daarom ten sterkste aan om een (uitgebreide) inboedelverzekering af te sluiten. Let u er bij uw keuze op of ook tijdelijk onderdak en/ -of de inrichting van een tijdelijke woonruimte zijn meeverzekerd. Vanuit Het Gooi en Omstreken wordt hierin niet voorzien.

Meer informatie
Meer informatie over veilig wonen en het voorkomen van brand vindt u op de www.brandweer.nl.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media