Onderhoud en reparatie

Zelf klussen

Het Gooi en Omstreken biedt u de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen in uw woning. Daaraan zijn wel spelregels verbonden, deze leest u hieronder.

Zelf voorzieningen aanbrengen

Wanneer u iets wilt veranderen aan uw woning dan vraagt u vooraf toestemming aan Het Gooi en Omstreken. Voor het vragen van toestemming kunt u het Aanvraagformulier Zelf Klussen (ZAV) invullen. Let u erop uw huidige woonadres in te vullen voor de ontvangstbevestiging. U kunt het formulier per post opsturen of mailen naar ZAV@gooienom.nl. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan contact op met de afdeling Wonen (035) 672 66 99.

Voorwaarden

Een verandering aan de woning die u zelf uitvoert wordt ook wel een ZAV (zelf aangebrachte voorziening) genoemd. Het is noodzakelijk dat de verandering voldoet aan bouwtechnische en onderhoudstechnische eisen. In de folder Zelf klussen in huis leest u alles over de spelregels en voorwaarden.

Vloerbedekking

Voor het aanbrengen van vloerbedekking in flats en appartementen (gestapelde woningen) geldt een aantal voorwaarden. Bent u van plan om nieuwe vloerbedekking aan te brengen? Dan raden wij u aan om kennis te nemen van deze Voorwaarden vloerbedekking.

Niet vaste vloerbedekking
Voor het leggen van niet vaste harde of halfharde vloerbedekking zoals parket, laminaat, kurk en vinyl hoeft u geen toestemming te vragen. Stuurt u dan wel het ingevulde Meldingsformulier vloerbedekking op waarin staat welk type vloerbedekking u heeft aangebracht.

Vaste vloerbedekking
Voor het leggen van vaste harde of halfharde vloerbedekking, zoals plavuizen, gespijkerde houten vloerdelen of betonverf, heeft u toestemming nodig van Het Gooi en Omstreken. U kunt dit aanvragen via het Aanvraagformulier Zelf Klussen (ZAV). Let u erop dat u uw huidige woonadres invult voor de ontvangstbevestiging. U kunt het formulier per post opsturen of naar ZAV@gooienom.nl.

Schilderen van wanden

Als u uw wanden een eigen tint wilt geven is dat geen probleem. Houd u er wel rekening mee dat de huurder die na u komt, de wanden in één keer kan overschilderen. Stopcontacten, wand- en vloertegels mag u niet overschilderen en u mag geen voegenfris gebruiken. Plafonds mag u sausen. Radiatoren mag u schilderen met radiatorverf en mogen alleen in een lichte kleur worden overgeschilderd. Meer informatie vindt u in de volgende folders:

Asbest

Wanneer u aan de slag gaat in uw woning is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de eventuele aanwezigheid van asbest. Asbest kan voorkomen in woningen die gebouwd zijn voor 1994. In sommige gevallen is asbest gevaarlijk, maar vaak ook niet. Meer informatie over soorten asbest, de risico’s en de maatregelen die Het Gooi en Omstreken neemt leest u in de folder Asbest. Heeft u vragen over asbest of wilt u weten wat het bouwjaar is van de door u gehuurde woning? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwbureau via (035) 672 66 99.

Vragen

Heeft u vragen over bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact op met de afdeling Wonen via (035) 672 66 99.

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media