Onderhoud en reparatie

Zelf klussen

Om van uw huis ook echt een thuis te maken wilt u misschien een paar dingen aanpassen. Lees voor u aan de slag gaat eerst deze pagina door. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Spelregels en voorwaarden

Een verandering aan de woning die u zelf uitvoert wordt ook wel een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening) genoemd. Wilt u een ZAV aanbrengen? En wilt u weten of dat kan en welke regels er gelden? Lees dan in de kluswijzer alles over de spelregels en voorwaarden. Voor veel aanpassingen heeft u eerst goedkeuring van ons nodig. Toestemming aanvragen doet u via het aanvraagformulier ZAV.

Schilderen van wanden en plafonds

Wilt u de wanden of plafonds opfrissen of een andere kleur geven? Natuurlijk mag dat. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe bewoner die na u komt de wanden met één keer overschilderen in de juiste kleur krijgt. Stopcontacten, wand- en vloertegels mogen niet geschilderd worden. Ook voegenfris mag niet gebruikt worden. Schilder radiatoren met een lichte kleur radiatorverf over. Meer informatie vindt u ook in de volgende folders:

Vloerbedekking

Wilt u losliggende vloerbedekking leggen? Dan heeft u geen toestemming van ons nodig als dit makkelijk weer weg te halen is. Wel dient dit aan een aantal voorwaarden te voldoen. De belangrijkste voorwaarden staan hieronder. De precieze voorwaarden in uw woonsituatie vindt u als bijlage in uw huurcontract. Wilt u vloerverwarming? Informeer dan vooraf bij ons waar u rekening mee moet houden. Bekijk ook de voorwaarden vloerbedekking.

Ondervloer
Het leggen van een ondervloer raden we altijd aan. Dit vermindert de kans op geluidsoverlast. Minder geluidsoverlast verhoogt uw woongenot en dat van uw buren. Woont u in een appartement, boven-of benedenwoning of een flat? Dan is het leggen van een ondervloer verplicht. Uw ondervloer moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Informeer hiernaar bij ons. Bewaar het aankoopbewijs en label of certificaat van de ondervloer goed. Mochten de buren geluidsoverlast ervaren dan kunt u aantonen dat u rekening houdt met onze voorwaarden. Gaat u verhuizen en wil de nieuwe bewoner de vloerbedekking overnemen? Ook dan is het aankoopbewijs belangrijk.

Niet vaste vloerbedekking
Voor het leggen van niet vaste harde of halfharde vloerbedekking zoals parket, laminaat, kurk en vinyl hoeft u geen toestemming te vragen. Stuur wel het ingevulde Meldingsformulier vloerbedekking op waarin staat welk type vloerbedekking u heeft aangebracht.

Vaste vloerbedekking
Wilt u vaste vloerbedekking leggen? Zoals bijvoorbeeld vloertegels, marmoleum of vastgelegd parket? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ons. U kunt toestemming vragen via het aanvraagformulier Zelf Klussen (ZAV)

Asbest

Gaat u klussen in uw woning? Dan is het goed om te controleren of de woning asbestvrij is. Asbest komt vaker voor dan u denkt. Het komt vooral voor in woningen die tussen 1945 en 1993 zijn gebouwd. Asbest is de verzamelnaam voor verschillende soorten kleine, naaldachtige vezels. Ze zijn sterk, goedkoop, isolerend en brandwerend. Daarom werd asbest gebruikt in een groot aantal verschillende bouwmaterialen. Zolang het materiaal waar asbest in zit heel blijft, komen er geen asbestvezels vrij in de lucht en is er geen risico voor de gezondheid. Heeft u vragen over asbest of wilt u weten wat het bouwjaar is van de door u gehuurde woning? Dan kunt u contact met ons opnemen. Meer informatie vindt u in de folder Asbest

Vragen

Heeft u vragen over bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact op met de afdeling Wonen via telefoonnummer (035) 672 66 99 of info@gooienom.nl.

 

 

Disclaimer|Sitemap|Colofon|© Het Gooi en Omstreken
x
Social media


Schrijf een review